Mindig így készítem: Ez a legjobb rakott kelkáposzta recept
Rengetegen kérték már el ezt a receptemet, így hát most közhírré teszem!
Rakott kelkáposzta - Hozzávalók
- 1 jó nagy kelkáposzta (úgyis összeesik majd)
- fél kg darált hús
- 2 zacskó előfőzött jázminrizs
- 2 dl tejföl
- 1 vöröshagyma
- 3 db pörköltkocka
- só, bors
- 3 evőkanál liszt
- olaj
Elkészítés
A hagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. A húst tegyük rá, ízesítsük a fűszerekkel és pirítsuk meg. Amikor megvagyunk, öntsük fel 4 dl vízzel és tegyük bele a három pörkölt kockát majd jó alaposan főzzük össze (kábé 20 perc) az egészet. Közben két előfőzött jázminrizst főzzünk meg és szűrjünk le. Ezután habarjuk be a szószt (a lisztet a tejföllel és egy kis vízzel vízzel csomómentesre keverjük és hozzáöntjük a darált húshoz). Addig főzzük, míg besűrűsödik a szaft (5-10 perc). Közben a kelkáposztát leveleire szedjük és 10 percre forró sós vízbe dobjuk majd leszűrjük. Kivajazunk egy tepsit és elkezdhetjük a rétegetezést. Alulra kelkáposzta, rá darált hús és arra rizs. Amíg tartanak az alapanyagok, ugyanígy haladjunk rétegről rétegre. A tetejét tejföllel megkenjük és letakarva kábé 180 fokon 30 percet sütjük. Végül levesszük a fóliát és szép pirosra pirítjuk a tetejét.