Pulykaburger Baktai Róberttől
A Burgerland Étterem streefood szakácsa, Baktai Róbert az 5 SÉF - egy hét, egy hűtő műsorában egy közkedvelt ételt, hamburgert készített. Hogy mit is rakott a két buci közé Róbert? Most megmutatjuk, hogy Te is elkészíthesd vacsorára ezt az igazán remek Pulykaburgert! (X)
Előkészítés: 15 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 60 dkg Gallicoop pulyka apróhús mellből
- 4 db szezámagos hamburger buci
- mustár
- ketchup
- 1 üveg gomba
- 1 üveg jalapeno paprika
- 8 szál bacon
- 1 fej lollo bianco saláta
- 4 db paradicsom
- 4 db lilahagyma
- 12 db hagymakarika
- 4 db tojás
- Kotányi tarkabors keverék
- Kotányi őrölt chili
- Vénusz olaj
Elkészítés:
Felszeletjük az uborkát, a paradicsomot és hagymát. A Gallicoop pulyka apróhúst ledaráljuk, hozzáadjuk a Kotányi tarkabors keveréket, az őrölt chilit, jó összegyúrjuk, majd pogácsákat formálunk belőle. Egy serpenyőbe Vénusz étolajat hevítünk és beletesszük a hamburgerhúst. Sütés közben arra kell odafigyelni, hogy folyamatosan forgassuk a húst, nehogy kiszáradjon. Ha megsült a hús, nincs más dolgunk, mint a hozzávalókat rétegezzük a hamburger buciban és sült burgonyával tálaljuk.