A nyár legkönnyedebb édessége: Gyümölcstorta, ahogyan gyerekként etted

Egyszerűen ellenállhatatlan.

Gyümölcstorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk olaj
  • 1 csipet só

A töltelékhez és a zseléhez:

  • 2 cs főzés nélküli vanília puding
  • 1 cs (12 g) piros tortazselé
  • 300 ml víz vagy gyümölcslé
  • 30 g cukor

Elkészítés:

Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük, apránként beleszitáljuk a lisztet és finom mozdulatokkal elkeverjük a masszában, hozzáadjuk az olajat is, majd az egy csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan összekeverjük úgy, hogy ne törjön össze a hab, ezután kiolajozott és -lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, megtöltjük a kész pudinggal és egy órán át a hűtőben pihentetjük. A tetejét kedvenc gyümölcsünkkel gazdagon díszítjük, a tetejét pedig leöntjük a zselatinnal, amelyet így készítünk el: a tortazselét elkeverjük a cukorral és folyamatos keverés mellett a hozzáadott kb. 300 ml vízzel vagy gyümölcslével, forrástól számítva kb. 1 percig főzzük. Ha kész, időnként megkeverve 10 percig állni hagyjuk. Ha kezd sűrűsödni, a közepétől indulva finoman a torta tetejére öntjük.

Még több hűsítő desszert a következő oldalon.

Fotók: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!