Recept

Októberben kihagyhatatlan pirított sütőtök krémleves

Bár már hűvös van, de még átsejlik a felhők közt a napfény és jókedvre derít. Mi mással is ünnepelhetnéd ezt a különleges időszakot, mint egy igazi, jó őszi finomsággal?

Pirított sütőtök krémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök
  • 2 evőkanál olaj
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál koriander mag
  • 2-3 bögre húslé

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Kanalazd ki a magokat a sütőtökből, és vágd szeletekre. Helyezd a szeleteket egy kiolajozott tepsibe majd szórd meg sóval és borssal. Süsd, amíg a sütőtök megpuhul és karamellizálódik a szélein. Ha kivetted, hagyd hűlni, és készítsd elő a fennmaradó összetevőket.

2. Közepes hőfokon melegíts olajat egy serpenyőben. Kockázd fel a hagymát és a 3 gerezd fokhagymát, majd a serpenyőben párold 10 percig. A végén add hozzá a koriander magot és kevergesd, míg illatos nem lesz. Ha ez kész, öntsd fel két bögre hús alaplével, majd az egész mehet a turmixgépbe.

3. A hagymás-húslére kanalazd a sütőtök húsát és mixeld össze. Ha már egyállagú a keverék, nézd meg, hogy megfelel-e neked. Ha nagyon sűrűnek érzed, add hozzá a maradék húslevet is, és keverd el újra. Tálaláskor díszítsd egy kis tejszínnel és petrezselyemmel.

Még két őszi levesért kattints a következő oldalra!

Oldalak

Recept
Sztárok
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. Az eseményen jelen volt Kulcsár Edina egykori szépségkirálynő is, aki immáron 10 éve, hogy megnyerte...
Lifestyle
Nem kell sokat aludni, és már Magyarországon is teljesen megváltozik az HBO Max. Megmutatjuk, hogy mire kell készülnöd!
Lifestyle
Gordon Ramsay anno tanította tésztát főzni az embereket, de lehet, hogy rosszul. Állítólag az olaszok sem használják a Michelin-csillagos séf módszerét.