Pikáns krémleves paradicsomból
A hagyományos ízvilágú paradicsomleves is lehet mediterrán finomság, ha kicsit eltérünk az alaprecepttől.
Hozzávalók
- 50 dkg paradicsom
- 3 evőkanálnyi sűrített paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- babérlevél
- olívaolaj
- cukor
- bazsalikom
- kakukkfű
Elkészítés
Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a vöröshagymát, majd pirítsuk üvegesre egy kevés olívaolajon. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babérlevelet. A paradicsomokat forrázzuk le és húzzuk le a héjukat, majd vágjuk őket apró kockákra és adjuk a hagymához. Negyed óráig főzzük a paradicsomokat, majd ha sűrűbb lesz, akkor adjunk hozzá egy kevés sót, borsót, az összenyomott fokhagymákat és egy csipet cukrot. Melegen tálaljuk egy kevés friss bazsalikomot és kakukkfüvet szórjuk a tányérra.
Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival
Fotó: silk.com