Pikáns krémleves paradicsomból

A hagyományos ízvilágú paradicsomleves is lehet mediterrán finomság, ha kicsit eltérünk az alaprecepttől.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg paradicsom
  • 3 evőkanálnyi sűrített paradicsom
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • babérlevél
  • olívaolaj
  • cukor
  • bazsalikom
  • kakukkfű

Elkészítés

Hámozzuk meg és vágjuk kockákra a vöröshagymát, majd pirítsuk üvegesre egy kevés olívaolajon. Ezután adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a babérlevelet. A paradicsomokat forrázzuk le és húzzuk le a héjukat, majd vágjuk őket apró kockákra és adjuk a hagymához. Negyed óráig főzzük a paradicsomokat, majd ha sűrűbb lesz, akkor adjunk hozzá egy kevés sót, borsót, az összenyomott fokhagymákat és egy csipet cukrot. Melegen tálaljuk egy kevés friss bazsalikomot és kakukkfüvet szórjuk a tányérra.

Májjal töltött paradicsom baconös újkrumplival

Fotó: silk.com

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Remélhetőleg sokan kiélvezték a nyári hetet, mivel Magyarországon is szép lassan beköszönt az ősz. Ráadásul egy agresszív ciklon tör be a Kárpát-medencébe.
Sztárok
Az Inspiráló Nők jelölőbizottságának tagja, Fodor Rajmund elárulta, hogy mi inspirálja a mindennapokban a munkája során.
Lifestyle
Ha legközelebb úgy érzed, hogy szükséged van egy kis délutáni alvásra, nyugodtan engedj a késztetésnek.