Egy laktató első fogás, mindössze fél óra alatt: Pikáns kaporleves húsgombóccal

Ha egyszer megkóstolod, nem fogsz tudni leállni vele!

Kaporleves húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 1 csokor kapor
  • 25 dkg darált hús
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 szál újhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 1 tk cukor
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk ecet
  • só, bors

Elkészítés:

A kaprot apróra vágjuk, olívaolajon megfuttatjuk, felengedjük kb. 2 liter vízzel, sózzuk, és lassú tűzön 15 percig főzzük. A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojást, a zsemlemorzsát, valamint az apró kockákra felaprított újhagymát és alaposan összedolgozzuk. Vizes kézzel apró gombócokat formázunk, és a forrásban lévő levesben puhára főzzük. A tejfölt a keményítővel, egy csipet sóval és fél deci vízzel simára keverjük, egy picit pedig a levesből is hozzáadunk, így nem lesz csomós a levesünk. Egy gyors mozdulattal bekeverjük, újra forraljuk az egészet és már készen is vagyunk – utolsó lépésként a levest ízesíthetjük ecettel és cukorral.

További két kapros ételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2