Pestos rizottó - Olasz varázslat

A rizottó nemcsak az olaszok számára megunhatatlan rizses étel. Valószínűleg köszönheti ezt annak, hogy ezerféleképpen lehet elkészíteni.

Hozzávalók

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 35 g vaj
  • 200 g rizs
  • 90 ml száraz fehérbor
  • 700 g zöldséges csontlé sertéscsontból
  • 450 g hideg vaj felkockázva
  • 75 g kemény sajt finomra reszelve
  • 20 g szeletelt mandula
  • Grana Padano kemény sajt
  • Pesto ízlés szerint

Elkészítés
A hagymát tisztítsuk meg és kockázzuk fel. Az olivaolajat és a vajat tegyük egy serpenyőbe és dinszteljük meg rajta a hagymát. Mossuk meg a rizst, majd adjuk a hagymához. 1-2 perc után jöhet hozzá a bor és az alaplé. Kb. 15 perc múlva a rizs felszívja a bort és az alaplevet. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a felkockázott vajat is majd a sajtot.

Tálaláskor tegyük rá a pestot és a megpörkölt mandulát a sajtokkal együtt.

Oldalak

Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.
Sztárok
Olyannyira a szívébe zárta a Budapest Park közönségét Horváth Tamás, hogy minden alkalommal, mikor ott játszik, magára tetováltatja a dátumot. Szóval varrathatja magára hamarosan a 2024. május 17-et...