Párolt karotta - Recept

Unod már a rizst meg a burgonyát? Akkor készíts köretnek párolt zöldségeket, például karottát.

Hozzávalók

  • 1 kg karotta
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 80 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1/4 csomó petrezselyemzöld

Elkészítés

A karottákat tisztítsuk meg, a petrezselyemzöldet vágjuk finomra, a zsemlemorzsát pedig szitáljuk át. Ezután főzzük a karottákat sós vízben puhára. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett pirítsuk aranysárgára, majd sózzuk meg. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tegyük egy tányérra, locsoljuk meg tejföllel, a tetejére szórjuk a vajas morzsát, és végül hintsük meg a petrezselyemzölddel.

Fotó: essen-und-trinken.de

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...