Párolt káposzta

Ha unod már az átlagos köreteket, mint a krumpli meg a rizs, akkor készíts a hétvégi rántott hús mellé egy kis párolt káposztát.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 kg káposzta
  • 5 dkg zsír
  • 2 kk. cukor
  • köménymag
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 ek. ecet

Elkészítés

A káposztát megmossuk, a torzséjét kivágjuk. Késsel vagy gyaluval egyenletes vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarjuk.

A zsírt lábosban felforrósítjuk, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizáljuk. Ezután rászórunk egy csipet köményt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön készre pároljuk. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen.

Ha vörös-káposztából készítjük, akkor párolás közben egy kis vörösbort is öntsünk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Süti finomság - Barna csók - Katt ide!

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!