Párolt káposzta

Ha unod már az átlagos köreteket, mint a krumpli meg a rizs, akkor készíts a hétvégi rántott hús mellé egy kis párolt káposztát.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg káposzta
  • 5 dkg zsír
  • 2 kk. cukor
  • köménymag
  • 1 kis fej hagyma
  • 2-3 ek. ecet

Elkészítés

A káposztát megmossuk, a torzséjét kivágjuk. Késsel vagy gyaluval egyenletes vékony metéltre vágjuk. Besózzuk, egy kis ideig állni hagyjuk, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarjuk.

A zsírt lábosban felforrósítjuk, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizáljuk. Ezután rászórunk egy csipet köményt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve pároljuk, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedjük, és mérsékelt tűzön készre pároljuk. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen.

Ha vörös-káposztából készítjük, akkor párolás közben egy kis vörösbort is öntsünk hozzá.

Ezt is ajánljuk: Süti finomság - Barna csók - Katt ide!

Oldalak

Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.