Paradicsomos lepény - Jobb, mint a pizza!
Ha szereted a pizzát, ez az isteni paradicsomos lepény is biztosan ízleni fog! Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, próbáld ki még ma!
Hozzávalók
- 40 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg tejföl
- 5 dkg parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek friss bazsalikom
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 1 tojás
- 1 hagyma
- 1 ek rozmaring
- olaj
- liszt
Elkészítés
Készítsük el a tésztát, gyúrjuk össze a tojást, a tejfölt, a lisztet, a vajat és a sót. Ha ez megvan, tegyük be egy fél órára a hűtőbe pihentetni. Közben a koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, a fokhagymát és hagymát pedig aprítsuk fel. Utóbbiakat egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg, szórjuk rá a rozmaringot és tegyük rá a paradicsomot. Pár perc múlva adjuk hozzá a bort és szórjuk meg a bazsalikommal. Közben a tortaformát olajozzuk ki és béleljük ki a kinyújtott tésztával. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd oszlassuk el rajta a paradicsomos keveréket. 200 fokos sütőben nagyjából 30-35 perc alatt süssük készre.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!