Paradicsomos lepény - Jobb, mint a pizza!

Ha szereted a pizzát, ez az isteni paradicsomos lepény is biztosan ízleni fog! Elkészítése egyáltalán nem bonyolult, próbáld ki még ma!

Hozzávalók

  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 5 dkg parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek friss bazsalikom
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 ek rozmaring
  • olaj
  • liszt

Elkészítés

Készítsük el a tésztát, gyúrjuk össze a tojást, a tejfölt, a lisztet, a vajat és a sót. Ha ez megvan, tegyük be egy fél órára a hűtőbe pihentetni. Közben a koktélparadicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe, a fokhagymát és hagymát pedig aprítsuk fel. Utóbbiakat egy serpenyőben olívaolajon dinszteljük meg, szórjuk rá a rozmaringot és tegyük rá a paradicsomot. Pár perc múlva adjuk hozzá a bort és szórjuk meg a bazsalikommal. Közben a tortaformát olajozzuk ki és béleljük ki a kinyújtott tésztával. Szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd oszlassuk el rajta a paradicsomos keveréket. 200 fokos sütőben nagyjából 30-35 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: pioneerdad.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.