Egy igazi lakoma vacsorára: Omlós, sajtos-tejfölös paprikás csirke

Szaftos, ínycsiklandozó étel, amit garantáltan nem csak egyszer fogsz elkészíteni.

Sajtos-tejfölös paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 500 g csirkecomb
  • 5 dkg ementáli sajt
  • 3 ek kukoricaliszt
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 pohár tejföl
  • étolaj
  • édes és erős pirospaprika
  • ételízesítő
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkecombokat ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd egy közepes méretű, kiolajozott jénaiba rakjuk őket. Meghintjük a tetejüket édes és erős pirospaprikával, valamint a kukoricaliszttel, aztán ráreszeljük a lilahagymákat és a sajtot, majd meglocsoljuk a tejföllel. A végén ráöntjük a 1,5 dl vízzel felforralt ételízesítőt. Alufólia alatt körülbelül másfél óráig sütjük a combokat, majd anélkül további 15 percig. Héjában főtt burgonyával tálalva a legfinomabb.

További két csirkecombból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2