Egy igazi lakoma vacsorára: Omlós, sajtos-tejfölös paprikás csirke
Szaftos, ínycsiklandozó étel, amit garantáltan nem csak egyszer fogsz elkészíteni.
Sajtos-tejfölös paprikás csirke
Hozzávalók:
- 500 g csirkecomb
- 5 dkg ementáli sajt
- 3 ek kukoricaliszt
- 2 fej lilahagyma
- 1 pohár tejföl
- étolaj
- édes és erős pirospaprika
- ételízesítő
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombokat ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd egy közepes méretű, kiolajozott jénaiba rakjuk őket. Meghintjük a tetejüket édes és erős pirospaprikával, valamint a kukoricaliszttel, aztán ráreszeljük a lilahagymákat és a sajtot, majd meglocsoljuk a tejföllel. A végén ráöntjük a 1,5 dl vízzel felforralt ételízesítőt. Alufólia alatt körülbelül másfél óráig sütjük a combokat, majd anélkül további 15 percig. Héjában főtt burgonyával tálalva a legfinomabb.