Igazi különlegesség: Majonézes brokkolisaláta – Egy olcsó, de mégsem unalmas köret!

A sült húsok tökéletes kiegészítője, ám önmagában is fenséges eledel.

Brokkolisaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 doboz morzsolt kukorica
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 kis tubus majonéz
  • ½ dl olívaolaj
  • mustár (ízlés szerint)
  • só, bors

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, és kockákra vágva sós vízben feltesszük főni. Ha már forr a víz, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit is, amikor pedig mindkettő megfőtt, szűrővel kiszedjük egy nagyobb tálba a zöldségeket. Hozzáadjuk a megtisztított, karikákra szelt hagymát és a lecsepegtetett kukoricát, meglocsoljuk az olívaolajjal, valamint pár csepp mustárral, sóval, borssal ízesítjük, végül belenyomjuk a majonézt, és belekeverjük a tejfölt is. Egy-két órán át hűtőben tároljuk, hogy az ízek összeérjenek, és már fogyaszthatjuk is!

További két majonézes saláta receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!