Filléres sonkás tészta - Egyszerű és laktató recept
A húsvét után megmaradt sonkából villámgyors és laktató ebédet varászolhatunk.
Sonkás tészta
Hozzávalók:
- 35-40 dkg sonka
- 500 gr rigatoni tészta
- 20 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 2 tojás
- só
- bors
Elkészítése:
A tésztát szokásos módon, sós vízben főzzük meg, közben pedig a sonkát apró csíkokra vágjuk fel, majd egy kevés olajon gyorsan pirítsuk meg. A megpirított sonkacsíkokat keverjük össze a tejföllel, és a két tojással egy kis tálban. A megfőtt tészta harmadát tegyük egy hőálló edény aljába és rétegezzük rá a sonkás ragu egy részét. Ezt így szépen folytassuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tészta tetejére tegyünk reszelt sajtot, majd előmelegített sütőben süssük aranybarnára.