Rántott krumpligombóc: Egy isteni és nagyon olcsó falat a hónap végére

Fokhagymás tejföllel az igazi.

Rántott krumpligombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 4 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 15 dkg sajt
  • kb. 10 dkg zsemlemorzsa
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott és megmosott krumplit kockákra vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat, majd sózzuk, borsozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, hozzáreszeljük a sajtot, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután kis gombócokat formálunk a masszából, meghempergetjük a zsemlemorzsában és forró olajban aranybarnára sütjük. Ketchuppal, majonézzel vagy fokhagymás tejföllel kínáljuk.

További olcsó receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!