Olasz carbonara - Az eredeti recept szerint

Kevesen tudják, de az eredeti olasz carbonara pont olyan egyszerű, mint az egyszer egy. Nincs benne se hagyma, se tejszín, viszont olyan krémes és gazdag a szósz, ami körbeöleli a tésztát, hogy mindig ezt kéri majd a család!

Hozzávalók

  • 500 g spagetti tészta
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 tojás
  • bors
  • parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát lobogó vízben kezdjük el főzni. A szalonnát vágjuk föl csíkokra, hogy minden darabba jusson a zsíros és a húsos részből is. Pirítsuk meg, ameddig szép piros nem lesz. Borssal hitsük meg, majd adjunk egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy a kifőtt keményítő szép sűrű szószt csináljon majd a szalonna mellé. Forraljuk addig, meddig csak egy kicsi lé nem marad a hús alján. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni. Ekközben verjük föl a tojásokat egy tányérban. Fontos, hogy tényleg ne a forró szalonnára öntsük rá a tojást, mert akkor rántottát kapunk. Az elhűlt húshoz adjuk a tojást, keverjük el, majd adjuk hozzá a leszűrt, forró tésztát és keverjük össze a tojásos masszával. Így készül a mennyei olasz carbonara!

Fotó: goodhousekeeping.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!