Nyírségi gombócleves

Egy forró levessel a rossz időről is könnyebb megfeledkezni.

Nyírségi gombócleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg borjúhús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 15 dkg gomba
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg liszt
  • 2 dl tejszín
  • 7 dl csontlé
  • 10 dkg burgonya
  • 1 tojás
  • Szerecsendió

Elkészítés:

1. Az apró kockákra vágott borjúhúst a finomra vágott hagymával az olajon pirítsd meg, majd önts rá 2 dl vizet, és fedő alatt párold félig puhára. Ezután add hozzá az apró kockákra vágott zöldséget és ugyancsak felkockázott gombát. Utolsóként tedd bele a zöldborsót, majd szórd meg liszttel, engedd fel a tejszínnel és a csontlével főzd készre.

2. A héjában főtt burgonyából, tojással és szerecsendióval készíts burgonyagombócokat, majd azokat is főzd bele a levesbe.

Még két finom receptért kattints a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!