Előételnek desszertet – A három legfinomabb nyári gyümölcsleves
A hideg gyümölcsleves ugyanannyira hozzátartozik a forró nyári napokhoz, mint a többgombócos fagyi. Bár friss, szezonális gyümölcsből a legjobb, semmi gond azzal, ha olykor ráfanyalodunk a fagyasztott verziókra. Mutatjuk három kedvencünket.
Hűsítő meggyleves
Hozzávalók:
- 70 dkg magozott meggy
- 3-4 db közepes méretű alma
- 1,5 dl meggylé
- 200 ml tejszín
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 rúd fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- 1 kk só
- víz
Elkészítés:
Az almákat pucoljuk meg és kockázzuk fel. A kimagozott meggyel és annyi vízzel, amennyi ellepi, tegyük fel főni. Adjuk hozzá a gyümölcslevet, a fűszereket és a cukrot.
Ha a gyümölcs megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt és főzzük még néhány percig.
A végén adjuk hozzá a vaníliás pudingport és folyamatosan kevergetve főzzük még addig, amíg egy kicsit besűrűsödik.
A folytatásért lapozz.