Előételnek desszertet – A három legfinomabb nyári gyümölcsleves

A hideg gyümölcsleves ugyanannyira hozzátartozik a forró nyári napokhoz, mint a többgombócos fagyi. Bár friss, szezonális gyümölcsből a legjobb, semmi gond azzal, ha olykor ráfanyalodunk a fagyasztott verziókra. Mutatjuk három kedvencünket.

Hűsítő meggyleves

Hűsítő nyári meggyleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg magozott meggy
  • 3-4 db közepes méretű alma
  • 1,5 dl meggylé
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 rúd fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk só
  • víz

Elkészítés:

Az almákat pucoljuk meg és kockázzuk fel. A kimagozott meggyel és annyi vízzel, amennyi ellepi, tegyük fel főni. Adjuk hozzá a gyümölcslevet, a fűszereket és a cukrot.

Ha a gyümölcs megpuhult, adjuk hozzá a tejszínt és főzzük még néhány percig.

A végén adjuk hozzá a vaníliás pudingport és folyamatosan kevergetve főzzük még addig, amíg egy kicsit besűrűsödik.

A folytatásért lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2