Recept

Mikor máskor, ha nem most? Szilvás gombócot a lábasba!

A nyár kedvenc finomsága.

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg szilva
  • 25-30 dkg liszt
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • porcukor
  • fahéj
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A meghámozott és felkockázott krumplit puhára főzzük, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a lisztet, de csak fokozatosan, hogy lássuk, mennyit vesz fel. Ezután mehet bele az olaj, a tojás és egy csipet só. Miután alaposan összegyúrtuk a hozzávalókat, lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, amelyből nagyjából 7x7 centiméteres lapokat vágunk. Az előzőleg fahéjas cukorral megszórt, megmosott, félbevágott és kimagozott szilvát a lapok közepére helyezzük, majd a sarkait összefogva gombócokat gyúrunk belőlük. A szilvás gombócokat forró, enyhén sós vízben megfőzzük, és akkor vesszük ki, amikor már feljöttek a víz felszínére. A gombócokat olajjal pirított zsemlemorzsában megforgatjuk és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

További krumplis finomságokért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Irritációt és szárazságot észlelni bőrünk bármely területén kellemetlen. Száraz szemhéjjal küzdeni viszont különösen fájdalmas és zavaró tud lenni.
Lifestyle
Ennyire hatékony és sokoldalú ital nem igen van, szóval érdemes már most raktároznod belőlük, hogy mindig kéznél legyenek!
Lifestyle
Az Ikrek óriási terhektől szabadul ma meg. Napi horoszkóp!