Mikor máskor, ha nem most? Szilvás gombócot a lábasba!

A nyár kedvenc finomsága.

Szilvás gombóc

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 40 dkg szilva
  • 25-30 dkg liszt
  • 25 dkg zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • porcukor
  • fahéj
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

A meghámozott és felkockázott krumplit puhára főzzük, majd áttörjük és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a lisztet, de csak fokozatosan, hogy lássuk, mennyit vesz fel. Ezután mehet bele az olaj, a tojás és egy csipet só. Miután alaposan összegyúrtuk a hozzávalókat, lisztezett deszkán kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk, amelyből nagyjából 7x7 centiméteres lapokat vágunk. Az előzőleg fahéjas cukorral megszórt, megmosott, félbevágott és kimagozott szilvát a lapok közepére helyezzük, majd a sarkait összefogva gombócokat gyúrunk belőlük. A szilvás gombócokat forró, enyhén sós vízben megfőzzük, és akkor vesszük ki, amikor már feljöttek a víz felszínére. A gombócokat olajjal pirított zsemlemorzsában megforgatjuk és ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral is.

További krumplis finomságokért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!