Ne keresd tovább: Megtaláltad a legjobb juhtúrós sztrapacska receptjét!

Ennyire egyszerű elkészteni.

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 tojás
  • 7 dkg szalonna
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

A meghámozott krumplit nyersen lereszeljük, egy csipet sót hintünk rá és hagyjuk állni. A levét kb. 15 perc után kinyomkodjuk, hozzákeverjük a tojást, a lisztet és ha szükséges, annyi vizet, hogy összedolgozva egy nokedli állagú masszát kapjunk. Forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd, ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, még 3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kihalásszuk és hagyjuk lecsöpögni. Közben a szalonnát zsírjára pirítjuk, ezután kiszedjük és félretesszük. A galuskát a szalonnazsíros lábasba halmozzuk, elkeverjük a tejföllel összedolgozott túróval és rászórjuk a ropogósra sült szalonnát is.

Isteni túrós receptek a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!