Napi ajánlat: Paradicsomos-zöldséges kagylóleves

Ma egy különleges észak németországi receptet ismerhettek meg, egyenesen Schleswig-Holsteinből, a tengeri ételek hazájából.
só
A kagylót sós vízben három perc alatt összefőzzük a babérlevelekkel, majd leszűrjük, a levét félretesszük. Ha kicsit kihűltek a kagylók, eltávolítjuk a héjukat. A répát, a lilahagymát, és a paprikát felkockázzuk, és vajon megpirítjuk, közepes lángon, nagyjából tíz perc alatt. A paradicsompürét hozzáadva tovább pirítjuk, majd a brandy és a tejszín következik. Ha jól elkevertük, felöntjük egy liter kagylólével. Babérlevéllel, sóval és friss citrom levével ízesítjük, és húsz perc alatt készre főzzük. Ekkor adjuk hozzá a kagylókat, és ha forrásban maradt, vagy újra felforrt, azonnal le is húzzuk a tűzről, és tálaljuk.
Bár a fekete kagyló nem egy tipikus és olcsó étel a magyar ember számára – durván 1300 Ft kilója - a receptet megéri kipróbálni. Az eredmény fenséges, és kiválóan színesíti étrendünket.




























