Mennyei mexikói kukoricasaláta

Ez a recept remekül feldobja az összes megszokott menüsort.

Mexikói kukorica saláta

Hozzávalók:

  • Extra szűz olívaolaj
  • 1 apróra vágott vöröshagyma
  • 1 db lime
  • 2 bögre fagyasztott kukorica
  • 10 dkg szétmorzsolt feta sajt
  • 1/2 bögre reszelt cheddar sajt
  • 4 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál tejföl (elhagyható)
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1/2 teáskanál pirospaprika
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • Só ízlés szerint
  • Csipetnyi chili por

Elkészítés:

1. Közepes serpenyőn melegíts fel egy kis olívaolajat. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és mindkét zacskó fagyasztott kukoricát (nincs szükség felolvasztásra). Főzd, amíg a hagyma illatos és a kukorica pedig puha nem lesz, ez kábé tíz percet vesz igénybe.

2. Közben készítsd el a mártást: egy nagyobb tálba facsard bele az összes lime levét. Majd öntsd hozzá a morzsolt, reszelt sajtokat, és a majonézt. Nálunk a család jobban kedveli a krémes állagokat, ezért mi mindig megbolondítjuk egy kis tejföllel is a keveréket, de ezt te nyugodtan elhagyhatod. Ezután jöhetnek bele a fűszerek, a fokhagyma, a só, az őrölt kömény és a pirospaprika.

3. Várjuk meg, hogy egy kicsit lehűljön a hagymás-kukorica. Ezután öntsük az öntetes tálba és alaposan keverjük össze a szósszal. Végül az egészet hintsük meg egy kis chili porral és mehet is a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

További recept-ötletekért kattints a következő oldalra!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!