Méteres kalács: A retró finomság, amit mindenki szeret

Igaz, már véget értek az ünnepek, de pont emiatt sem feledkezhetünk meg az ilyen finomságokról, ebben a borús januári időszakban.

Méteres kalács - Hozzávalók

A tésztához

  • 6 tojás
  • 39 dkg porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1dl víz
  • 34dkg liszt
  • ½ csomag sütőpor
  • 3 kávés kanál kakaópor

A krémhez

  • 2 csomag epres pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 evőkanál rum

A mázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral, olajjal és a vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és alaposan elkeverjük. Ezután a tojásfehérjét habbá verjük és hozzáadjuk a kikevert tésztához. Ha ezzel elkészültünk, akkor egy őzgerinc formába öntjük a tészta felét, a másik feléhez pedig hozzáadunk 3 kávéskanál kakaóport és ezt is egy őzgerinc formába töltjük. Amíg a tészta megsül a krémet is elkészíthetjük. Ehhez a margarint és a cukrot a rummal együtt habosra keverjük. A pudingot pedig megfőzzük, majd várjuk meg hogy teljesen kihűljön, ezután pedig keverjük össze a margarinos krémmel. Miután elkészült a krém, a tésztát vágjuk fel szeletekre és töltsük meg a szeleteket felváltva (egy kakaós,egy sima). Miután elkészültünk olvasszuk fel a csokoládét és vonjuk be vele az elkészült süteményt. Az elkészült süteményt végül tegyük be egy-két órára a hűtőbe, tálaláskor pedig átlósan vágjuk fel.

Még két mennyei desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!