Mediterrán csirkés tésztasaláta – kezdd egy könnyed, mégis tartalmas fogással a hetet!

Várd kímélő ételekkel az ünnepeket.

Mediterrán csirkés tésztasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg penne tészta
  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg sovány sajt
  • 3 db paradicsom
  • 3 szál újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • fekete olívabogyó (ízlés szerint)
  • bazsalikom
  • oregánó
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós, forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük alóla a vizet és lecsepegtetjük. Serpenyőben felhevítünk néhány evőkanál olívaolajat, megfonnyasztjuk benne a karikázott újhagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymagerezdeket és a felkockázott csirkemellet is. Sózzuk, borsozzuk és alaposan átforgatjuk, végül a kockára vágott paradicsomot is a serpenyőbe szórjuk, és kis lángon fedő alatt pároljuk. Összeaprítjuk a zöldfűszereket, és a felkarikázott olívabogyóval együtt a raguhoz keverjük. Tálalás előtt a tányérra halmozzuk a kifőtt, még meleg tésztát a raguval, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal és petrezselyemmel.

További két tésztasaláta receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2