Recept

Hogyan készítsünk kifogástalan marhapörköltet? Pont így

Korábban hoztunk már gulyást, megmutattuk, hogy készül a legfinomabb paprikás csirke, és a túrós tészta sem maradt ki a magyaros repertoárból. Most a marhapörköltön van a sor, mert ez végképp nem hiányozhat a hazai ételek palettájáról.

Hozzávalók

  • 50-60 dkg marhahús
  • 2 tojásnyi zsír (púpos ek)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kk pirospaprika
  • késhegynyi köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 zöld paprika
  • 1 paradicsom (nagyobb)
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés

A húst kockára vágjuk (pörköltnek lehetőleg kicsit kövérebb marhahúst válasszunk). Az apróra vágott vöröshagymát a forró zsírban nem pirítjuk, hanem csak átkeverjük. Utána hozzátesszük az apróra vágott fokhagymát, a köménymagot, a színes paprikát, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. Néhány percnyi főzés után hozzáadjuk a húst, megsózzuk és lefedve pároljuk. Párolás közben időnként megkeverjük, ha a leve elfőtt, a vizet pótoljuk. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a feldrabolt zöld paprikát és a paradicsomot. Ezzel készre pároljuk a pörköltet. A folyamat közben vigyázzunk arra, hogy csak annyi lé legyen rajta, amennyi éppen ellepi. A paprika és paradicsom helyett lecsót is használhatunk. Tálalhatjuk galuskával vagy tarhonyával, most előbbi verziót mutatjuk.

Galuska - Hozzávalók

  • fél kg liszt
  • 2 tojás
  • tojásnyi zsír (púpos ek)
  • só ízlés szerint

Galuska - Elkészítés

A lisztet megszitáljuk és tálba tesszük. A közepébe egy mélyedést készítünk és a tojásokat beletörjük. Megsózzuk és annyi vizet öntünk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Nem szabad sokat kevergetni, csak annyira, hogy éppen összeálljon, és a tojások eloszlódjanak benne. A vizet felforraljuk, megsózzuk és a galuskát beleszaggatjuk, közben kevergetjük. Ha a galuska feljön a víz felszínére, kiszedjük és lecsepegtetjük. Forró zsírral meglocsoljuk, összekeverjük és tálalásig melegen tartjuk.

Kíváncsi vagy, hogy lesz a legfinomabb a tyúkhúsleves? Akkor kattints a következő oldalra!

Leadfotó, fotó: Pinimg.com

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...