Marhahúsleves - Kedvenc vasárnapi lakoma

A marha nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz egészségünk megőrzése érdekében. A vörös húsok közül talán ez a legegészségesebb, így bátran fogyasszuk.

Hozzávalók

  • 1 kg marhahús
  • Leveszöldség
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Bors
  • Köménymag
  • Erős paprika
  • Szerecsendió

Elkészítés
A húst belerakjuk az edénybe, amit majdnem teletöltünk vízzel, majd nagy lángon felforraljuk. Ha felforrt leszedjük a habot, halkítunk a tűzön, hogy szépen lassan (gyöngyözve) forrjon. A lehabozás után hozzárakjuk a többi hozzávalót. Hogy szebb legyen a színe, szórhatunk a tetejére ¼ kanál piros paprikát. Ekkor felerősítjük a tűzet, hogy gyorsan beforrjon. Ha ismét felfoort, halkítunk a tűzön és lassan, gyöngyözve addig hagyjuk forrni, amíg el nem készült a hús. A végén megkóstoljuk. Ha jó, akkor főzzün ki cérnametéltet, és készen is van.

Melegen tálaljuk.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!