Ki ne dobd a szikkadt kenyeret, készíts belőle pudingot!

Bármilyen már nem friss péksüteményből, kenyérből elkészíthető ez a finom édesség. Laktató reggeli, pompás desszert ebéd után, vagy isteni vacsora egy bögre teával.

Kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 25-30 dkg kenyér (kifli, zsömle, kalács, briós)
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 8-10 dkg cukor (ízlésed szerint)
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • pici só
  • mazsola, dió, mandula (opcionális)

Elkészítés:

A kenyeret vágd vastagabb szeletekre és kockázd fel 2-3 centis darabokra. Ha a héja nagyon kemény, vágd le. A vaj kivételével minden más hozzávalót keverj össze (kicsit verd is fel). A cukor mennyisége attól is függ, mennyire vagy édesszájú, és attól is, édes péksüteményből készíted-e a pudingot. Kend ki a sütőedényt egy kis vajjal. Tedd bele a kenyér felét, locsold meg a tojásos tejjel. Ha szeretnél bele mazsolát, diót, mandulát, szórj rá. Megint jöhet egy réteg kenyér és a maradék tejes lötty (mazsola, stb.). Tetejére apró darabokban tedd rá a vajat és mehet a sütőbe. 170 fokon kb. 40-45 perc alatt sül át. Ha már nem ragad a hústűre, jó lesz, de az sem baj, ha kicsit szottyosabb (szaftosabb) marad.

A következő oldalon megmutatjuk, mi készülhet még maradékból.

Fotó: nyt.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A 27 esztendős divatmodell mindenkit lehengerelt a The Apprentice című film cannes-i premierjén: a világsztár átlátszó ruhában, melltartó nélkül hódított a vörös szőnyegen.
Sztárok
13 esztendő telt el azóta, hogy Katalin hercegné és Vilmos herceg kimondták egymásnak a boldogító igent a londoni westminsteri apátságban, házasságuk pedig azóta is töretlen. Egy bennfentes szerint...
Lifestyle
Ha konyhai praktikákra van szükséged, valószínűleg nem Ryan Gosling az első, aki eszedbe jut, a színész viszont egy elképesztően zseni trükköt osztott meg nemrégiben rajongóival.