Recept

Így lesz a legfinomabb a májgombóc leves

Mi nagyon szeretjük a májgombóc levest, és sokféle módon készítettük már, de ez a recept még mindig viszi a prímet.

Hozzávalók (4 személyre)

  • 15 dkg máj
  • 2 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek víz
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • másfél l húsleves alaplé

Májgombóc leves elkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd vajon megdinszteljük. Közben a májat ledaráljuk, majd a hozzávalókat összegyúrjuk. A forrásban lévő levesbe szaggatjuk a májas masszát a gombócokhoz, amik akkor lesznek kész (kb. 5-10 perc alatt), amikor feljönnek a leves felszínére.

Érdekel, hogy lesz a legfinomabb a tyúkhúsleves? Akkor lapozz tovább!

Fotó: Wordpress.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...