Mai ajánlatunk: Csípős, pikáns csirkeszárnyak

A csirkehús részei közül a szárnyak kevésbé népszerűek, azonban csípős szósszal, ropogósra sütve igazán finom ételt varázsolhatunk belőlük.

Hozzávalók
1 kg csirkeszárny

A páchoz:
1, 5 dl olívaolaj
csipet frissen őrölt csili
csipet bors
csipet só
ízlés szerint csípős paprikaőrlemény
1 evőkanál ketchup
1 kávéskanál mustár
csipet őrölt kömény
csipet kurkuma
csipet gyömbér
csipet fokhagymagranulátum

 

Elkészítés
A páchoz összekeverjük a hozzávalókat, majd a megtisztított, megpörkölt csirkeszárnyakat egyenként alaposan megkenjük vele, majd ráöntjük a maradékot. Pár órán át fedő alatt állni hagyjuk – de legalább egy óra mindenképpen kell, hogy jól összeérjenek az ízek. A sütőt 180 fokra melegítjük, közben egy tűzálló edényt jó alaposan kikenünk vajjal, majd belehelyezzük a csirkeszárnyakat. Körülbelül 30 percig ropogósra sütjük. Kenyérrel vagy sült burgonyával fogyasztjuk.

Tipp: fogásunk még laktatóbb, finomabb, ha mártogatóst is készítünk hozzá, legyen az akár valamilyen fűszeres, fokhagymás-tejfölös, netán csípős paradicsomos szósz.

 

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.