Egy régi, de felülmúlhatatlan recept ebédre – Tejfölös csirkepaprikás
Megunhatatlan fogás, ami minden magyar ember kedvence.
Tejfölös csirkepaprikás
Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db TV paprika
- 2 ek pirospaprika
- 2 ek liba- vagy sertészsír
- 200 g tejföl
- 1 ek búzaliszt
- só, bors
Elkészítés:
A csirkecombot megtisztítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát pedig felkockázzuk. A hagymát üvegesre dinszteljük a zsiradékon, majd rádobjuk a paprikát is, és kicsit pirítunk rajta, amíg kap egy kis színt. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és a fokhagymát is, alapos kevergetés után pedig hozzáadjuk a paradicsomot, és az egészet felöntjük kb. fél dl vízzel, majd visszatesszük a tűzre. Ezután mehetnek bele a csirkecombok is, sózzuk, borsozzuk az alapot, felöntjük vízzel, majd lefedve főzzük tovább addig, amíg a hús meg nem puhul (kb. 1 óra). Közben ne felejtsük el az elfőtt vizet mindig pótolni. A habaráshoz elkeverjük egy tálban a tejfölt a liszttel, amihez hozzáteszünk egy keveset a csirkepaprikás forró levéből, ezután pedig az egészet csomómentesre keverjük. Lassan rácsorgatjuk a húsra, összekeverjük és további 5-7 percig főzzük. A csirkepaprikás ezzel el is készült, természetesen nokedlivel tálaljuk, hiszen azzal a legfinomabb.