Töltött paprika: Egy jó magyaros, ami nélkül nincs is igazi nyár

Kiadós és nagyon ízletes étel.

Töltött paprika

Hozzávalók:

A töltelékhez:

  • 6 paprika
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk majoranna
  • bors

A szószhoz:

  • 50 dkg paradicsompüré
  • 1 húsleveskocka
  • egy csokor zellerzöld
  • 1 ek liszt

Elkészítés:

Egy lábasban fél liter vizet felteszünk főni, majd beledobjuk a leveskockát. Ezután mehet bele a paradicsomszósz a zellerzölddel. Közben elkészítjük a tölteléket, amihez a darált húst jól elkeverjük a többi hozzávalóval, majd a megmosott, kicsumázott paprikákba töltjük. A paprikákat a forrásban lévő vízbe tesszük, ahogyan a maradék töltelékből formázott gombócokat is. Lassú tűzön kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük az ételt. Ekkor a paprikát és a gombócokat kivesszük, hogy a paradicsomszószt besűríthessük a liszttel, majd, ha így az újraforr, visszatesszük a belevalókat. A töltött paprika mostantól számított 5 percen belül el is készül.

Még két töltött ételért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!