Életed legjobb limonádéja: Ezekkel dobd fel cukor helyett
A tökéletes limonádé már nem olyan mint régen: nyugodtan hagyd ki belőle a cukrot, hiszen annyi más ízzel fokozhatod az élvezetet!
Virágok és fűszernövények
A természetes alapanyagok szerepe egyre fontosabbá vált az elmúlt években. Az emberek kezdenek visszatérni a Föld adta alapanyagokhoz, meglátni bennük a lehetőségeket. Kamocsay-Beh Mariann blogja, a Bazsalikomos kert is épp erre épít, nem véletlen hát, hogy egyre népszerűbbek receptjei. Mariann egy workshop keretében megmutatta nekünk, hogyan készíthetünk ízletes nyári frissítőket rengeteg ízzel, cukor nélkül, természetes hozzávalókból.
Könnyű gyümölcsös-zöldfűszeres limonádé
Nincs másra szükségünk, mint egy pohár - vagy éppen kancsó - mentes vagy buborékos ásványvízre. Ebbe csavarjunk bele ízlés szerinti mennyiségű citromot, dobjunk bele pár cikk epret, esetleg lime- és narancskarikát. A bátrabbak még pár szelet kígyóuborkával is megbolondíthatják, nagyon friss és üde ízt ad az italnak. Ezután következik az extra hozzávaló: válasszunk bele valamilyen ízletes fűszernövényt vagy ehető virágot.
Például:
- borsmenta
- fodormenta
- vízimenta
- zsálya
- cickafark
- levendula
- körömvirág
- bodza
- rózsavirág (ennek akkor érződik igazán az aromája, ha állni hagyjuk a vízben pár órát)
- borágó
Melyik növényt szedhetjük le? A következő oldalon eláruljuk.