Levendulás-fehércsokis fagylalt - Recept

A levendulás receptek reneszánszukat élik, és ebben a kánikulában a fagylalt az egyik megmentőnk. Miért ne készíthetnénk el magunknak otthon, egy kis fehércsokival? Ezt a receptet ki kell próbálnod!

Hozzávalók

  • 4 dl tejszín
  • 2 dl sűrített tej
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 4 teáskanál szárított levendula
  • 2 tojássárgája
  • csipet só

Elkészítés

Egy közepes méretű lábosban forráspontig melegítjük a tejszínt és a sűrített tejet. Amint buborékosodik a teteje, azonnal levesszük a tűzről. Beletesszük a levendulát, majd letakarjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Kézi habverővel sűrűre, fehérre keverjük a tojások sárgáját, leszűrjük a levendulával átitatott keveréket, majd lassan, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tojáshoz. Ezt visszaöntjük a lábosba és néhány percig, kevergetéssel alacsony tűzön főzzük. Hozzáadjuk a felaprított csokoládét, ha az megolvadt, levesszük a tűzről és megvárjuk, míg kicsit kihűl. A fagylaltot fagylaltgépbe öntjük, de ha az nincs otthon, akkor egy műanyag tálba tegyük a fagyasztóba. Ha óránként kevergetjük, akkor krémes, finom fagylaltot kapunk.

Ezt is ajánljuk: Édes jegeskávé

Fotó: folio.tealeaves.com

Oldalak

Egészség
Rengeteg nőt érint ez a betegség Magyarországon, és tilos félvállról venni. A tünetek bizony egy bizonyos ráktípus előjelei is lehetnek.
Utazás
Már nincsen sok hátra, és hamarosan beindul a szezon a Balatonnál. Azonban az oda utazóknak készülniük kell néhány éles változásra.