Padlizsánkrém, a krémek krémje – mutatjuk a legtutibb receptet

Elronthatatlan és nagyon ízletes.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl majonéz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A megmosott, majd szárazra törölt padlizsánokat félbevágjuk és húsukkal lefelé fordítva, kb. 180 fokos sütőben szűk 1 óra alatt puhára sütjük. Ha kész, a padlizsán belsejét egy tálba kaparjuk és villával összetörjük, majd sózzuk és borsozzuk. Nem maradt más hátra, mint hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a zúzott fokhagymát, ezután pedig belekeverjük a majonézt is. Ha nagyon krémesre szeretnénk készíteni, botmixerrel pürésíthetjük. Úgy lesz a legfinomabb, ha legalább egy napig hagyunk neki pihenőidőt a hűtőben.

További isteni krém receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!