Padlizsánkrém, a krémek krémje – mutatjuk a legtutibb receptet

Elronthatatlan és nagyon ízletes.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb padlizsán
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1,5 dl majonéz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A megmosott, majd szárazra törölt padlizsánokat félbevágjuk és húsukkal lefelé fordítva, kb. 180 fokos sütőben szűk 1 óra alatt puhára sütjük. Ha kész, a padlizsán belsejét egy tálba kaparjuk és villával összetörjük, majd sózzuk és borsozzuk. Nem maradt más hátra, mint hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és a zúzott fokhagymát, ezután pedig belekeverjük a majonézt is. Ha nagyon krémesre szeretnénk készíteni, botmixerrel pürésíthetjük. Úgy lesz a legfinomabb, ha legalább egy napig hagyunk neki pihenőidőt a hűtőben.

További isteni krém receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
A Queen kultikus frontembere jövő szeptemberben ünnepelné 80. születésnapját. De vajon hogy festene ma a zseniális előadóművész, ha még mindig köztünk lenne?
Lifestyle
Bár ma már inkább a hagyomány miatt tartjuk meg ezt a különbséget, a mögötte rejlő történetek izgalmas betekintést nyújtanak a múltba.
Lifestyle
Az újrahasznosítás hatékonysága nagyban múlik azon, hogy helyesen szelektáljuk a hulladékot. Ha bizonytalan vagy, jobb, ha nem kockáztatsz, és a kérdéses hulladékot a kommunális gyűjtőbe helyezed,...
Lifestyle
Folyamatosan nő a növényi alapú termékek népszerűsége, ma már a vásárlók 30 százaléka rendszeresen választ ilyet a kínálatából. Az online szupermarketnél több mint 500 ilyen helyettesítő termék...
Lifestyle
Egy riporternő és a párja sokáig kutakodott, hogy megtalálja az igazi álomotthont Los Angelesben, majd jött a katasztrófa, és mindent felemésztett.
Sztárok
Debby Ryant annak idején Disney szerepeivel vált népszerűvé, ma már azonban kilépett a gyereksztár státuszból és gyönyörű, felnőtt nőként éli az életét.