Vadas marhasült: Nem vitás, így lesz a legfinomabb!

Tény, hogy nem a leggyorsabb étel, de megéri elkészíteni.

Vadas marhasült

Hozzávalók:

  • 80 dkg marhacomb
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér)
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 2 ek mustár
  • 2 babérlevél
  • ½ citrom leve
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A megmosott húst megsózzuk és kevés olajban hirtelen elősütjük, majd kivesszük. A zsiradékba dobjuk a felkockázott szalonnát, ezután üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát is. Megpirítjuk a felkarikázott zöldségeket, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd betesszük az elősütött húst, végül felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön főzni kezdjük, majd ha a hús megpuhult, kivesszük a babérlevéllel együtt. A lábasban maradt zöldségeket összeturmixoljuk, behabarjuk a lisztes tejföllel, és citromlével, mustárral ízesítjük. A húst beledobjuk és még egyszer együtt összeforraljuk az egészet. Zsemlegombóccal a legfinomabb, de kitűnő köret hozzá a spagetti is.

További isteni húsos receptekért lapozz!

Fotó és leadfotó: Henisutneked.blog.hu

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!