Tudod, hogy készül a legfinomabb tárkonyos csirkeleves? Íme, a recept!

A rengeteg zöldség a titka.

Tárkonyos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • 2 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 kisebb karalábé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 közepes hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 csirke leveskocka
  • 1 tk szárított tárkony
  • friss petrezselyemzöld
  • 2 ek citromlé
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük a hagymát, majd megfuttatjuk rajta a zúzott fokhagymát. Beledobjuk az előzőleg megtisztított és felkockázott csirkemellet, majd megvárjuk, amíg kifehéredik. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket és a zöldborsót, majd az egészet felöntjük vízzel. Ha felforrt a víz, mehet bele a leveskocka, a tárkony, a só és a bors. A levest addig főzzük, amíg a zöldségek és a hús is megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt, a citromlevet és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ezután még 2 percig főzzük. Még forrón tálaljuk.

Még két isteni levesreceptért lapozz!

Fotó: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!