Pikáns, lecsós rizottó - Vega finomság, amit a húsimádók is szeretni fognak

Nem vagyok vegetáriánus, de néha jól esik húsmentes fogást készíteni ebédre. Szerencsére a következő rizottó már önmagában is igen laktató, és a paradicsom, valamint a paprika egészen különleges ízt ad neki. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 1 hagyma apróra vágva
  • 1 zellerszár apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 3 ek extra szűz olívaolaj
  • 3 nagy piros kaliforniai paprika szeletelve
  • 6 lukullusz paradicsom
  • 180 g rizottórizs
  • 150 ml száraz fehérbor
  • 800 ml alaplé
  • só és bors ízlés szerint
  • ⅓ csésze metélőhagyma apróra vágva
  • ⅓ csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek vaj

Elkészítés

Egy kis olívaolajon pároljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a zellert. Közben forraljunk vizet, öntsük rá a paradicsomokra, így könnyebben leválik azoknak a héja. Ha kicsit áztak, húzzuk le a héjukat, vágjuk negyedekre és kaparjuk ki a magjukat. Ezután tegyük bele a paprikával együtt az aprítógépbe és pépesítsük össze. Térjünk vissza a hagymához: ha megpárolódott, adjuk hozzá a rizst és 2-3 perc alatt pirítsuk meg. Öntsük erre a bort, majd ha nagy része elpárolgott, adjuk hozzá a paradicsomos szószt. Ezután folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet, míg azt is magába szívja. Ne felejtsük el gyakran kevergetni, különben könnyen odaéghet. Ha a rizs megpuhult, szórjuk a tetejére a reszelt sajtot, az apróra vágott metélőhagymát és a vajat.

Fotó: perkypancake.wordpress.com

Oldalak

Utazás
Újabb gonosz tréfát űz velünk május: a hét első felében hamisítatlan strandidőt tapasztalhatunk majd, ezután viszont újra megnövekszik a záporok és a zivatarok esélye: megint kaphatjuk elő a gardrób...
Lifestyle
Hiába az óvatosság, pár mosás után neked is elkezdenek fakulni a gyönyörű, színes ruhadarabjaid? Mutatjuk, hol a hiba.
Home&Design
Szereted, ha az otthonodban több stílus, korszak és irányzat keveredik? Akkor ez lesz számodra a tökéletes belsőépítészeti trend.