A legfinomabb lasagne, amit valaha készítettem - A vendégeim kétszer is repetáztak
Sokszor egy hosszú nap után jól esik egyet összejönni a barátokkal, ilyenkor általában vendégül látjuk egymást, én pedig szeretem őket meglepni egy finom vacsorával, ami garantáltan beindítja a jó hangulatot. Most egy mennyei lasagne receptet hoztam Neked, mely tökéletes kísérője a csacsogós, csajos estéknek.
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 9 dl paradicsomszósz
- 5 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- bazsalikom
- só (ízlés szerint)
- olaj
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát olajon pirítsd meg. Tedd rá a húst, sózd, borsozd, és kifehéredésig pirítsd. Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. A felmelegített vajhoz tedd hozzá a lisztet, a tejet, és főzd fel. Amikor már ez is megvan, öntsd rá a húsra, és keverd össze. Egy jénai tálat vajazz ki, és tegyél az aljába a paradicsomos masszából. Jöhet rá a tészta, és folytasd a rétegezést, míg el nem fogynak a hozzávalók. Felülre szósz kerüljön. Reszeld rá a sajtot, és előmelegített sütőben süsd meg.
Ez a fogás tuti sikert arat, jó étvágyat hozzá!
Imádod a tésztát, ahogy én? Kattints a következő oldalra még több isteni receptért!