Toroskáposzta – hideg napokon egy isteni fogás ebédre

Csirkemellből is elkészítheted.

Toroskáposzta

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kk fűszerpaprika
  • 2 babérlevél
  • 10 szem egész bors

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, majd levéve a tűzről megszórjuk pirospaprikával. Erre dobjuk a felkockázott tarját, hirtelen megpirítjuk, majd ha kifehéredett, megsózzuk és fedő alatt puhára főzzük. Eközben a savanyú káposztát alaposan átmossuk és annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Beletesszük a babérlevelet és az egész borsot, majd kb. fél órán át főzzük. Ha kész, leszűrjük, lecsöpögtetjük és a hússal összepirítjuk. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Még két savanyú káposztás receptért lapozz!

Fotó, leadfotó: femcafe.hu/barizsuzsi

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!