Különleges előétel:Töltött szőlőlevelek

Bemutatunk egy könnyen elkészíthető receptet, amelyet hidegen és melegen egyaránt kínálhatsz!

Hozzávalók:
• 5 g őrölt bors
• só
• 160 g rizs
• 8 kanál napraforgóolaj
• 20 g vajpetrezselyem
• 200 g szőlőlevél
• 2 kanál citromlé
• mentalevelek
• 150 g hagyma
• 1 kanál kapor
• 1 kanál vegeta
• 1 kis kanál cukor

Elkészítés:
A szőlőleveleket lobogó vízbe tesszük 1-2 percre, aztán hideg vízzel leöntjük és lecsepegtetjük. Serpenyőben olajat hevítünk, és az apróra vágott hagymát a rizzsel együtt pirítjuk. 100 ml melegvizet öntünk rá, vegetával, cukorral, sóval és őrölt borssal ízesítjük. Összekeverjük, lefedjük és közepesen meleg tűzön 10 percig főzzük. Mindegyik szőlőlevelet megtöltjük a rizses keverékkel és felgöngyölítjük. Egy edény aljába kevés olajat teszünk, és a göngyölegeket citromlével, olvasztott vajjal és forró vízzel meglocsoljuk. Lefedve, közepes hőmérsékleten, 40 percig főzzük. Hidegen és melegen is kínálhatjuk.

Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.

 

 

Oldalak

Lifestyle
Medici Katalint a 16. század egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb női alakjának tartják, aki rajongott a parfümökért.
Lifestyle
Szajki-Vörös Adél az Anya jól van (?) konferencia egyik szervezője, akinek szívügye, hogy figyelmet fordítson a jelenkori nőtársadalom egyik legjelentősebb problémájára, az anyai kiégésre. Az...
Lifestyle
Az élmezőnyben nem volt változás, mivel még mindig egy romantikus vígjáték tarol a magyar Netflixen, de feltűnt egy rózsaszín unikornis is a semmiből, aki igazából póni.