Kukoricaleves - Recept

Ebben a hidegben mindig jól esik egy jó forró és egyben finom leves. Készítsük el az alábbi receptet, és lepjük meg vele magunkat.

Hozzávalók

  • 2 konzerv kukorica
  • 2 dl főzőtejszín
  • kukoricaliszt
  • só, fehérbors
  • ételízesítő

Elkészítés

Tegyük fel főni a kukoricát 1 liter ételízesítős vízben, majd fél óra múlva vegyük ki a kukorica 2/3-át, és botmixerrel jól turmixoljuk össze. Ezután szűrőn áttörve tegyük vissza a levesbe. Ezután a tejszínből és a kukoricalisztből készítsünk habarást és adjuk hozzá. Ha szükséges, akkor sózzuk meg, vagy adjunk hozzá fehérborsot. További 10 percig főzzük és kész.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: fraeuleinfkocht.blogspot.com

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.