Kukoricaleves - Recept
Ebben a hidegben mindig jól esik egy jó forró és egyben finom leves. Készítsük el az alábbi receptet, és lepjük meg vele magunkat.
Hozzávalók
- 2 konzerv kukorica
- 2 dl főzőtejszín
- kukoricaliszt
- só, fehérbors
- ételízesítő
Elkészítés
Tegyük fel főni a kukoricát 1 liter ételízesítős vízben, majd fél óra múlva vegyük ki a kukorica 2/3-át, és botmixerrel jól turmixoljuk össze. Ezután szűrőn áttörve tegyük vissza a levesbe. Ezután a tejszínből és a kukoricalisztből készítsünk habarást és adjuk hozzá. Ha szükséges, akkor sózzuk meg, vagy adjunk hozzá fehérborsot. További 10 percig főzzük és kész.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!