Krumplilángos: Egy íz a gyerekkorunkból, amit sosem feledünk

Laktató étel csupán 4 hozzávalóból.

Krumplilángos

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30-40 dkg liszt
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval egy tálba nyomjuk. Ha valamelyest kihűlt, ízlés szerint sózzuk, ezután lassanként adagolva hozzá a lisztet, gyúrni kezdjük. Annyi lisztet kell hozzáadnunk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kapjunk. Egy rudat sodrunk belőle, felszeleteljük az egészet kb. 1 centi vastagságú karikákra, majd ezeket egyesével vékonyra nyújtjuk és olajjal megkent serpenyőben vagy palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, de kacsazsírral megkenve még retróbb lesz az étel.

További krumplis receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: csontnelkul.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!