Kívül roppanós, belül omlós, puha és folyós: Ez a tökéletes brownie titka

Bonyolult feladatnak tűnik ennek a süteménynek az elkészítése, mégsem az.

Elkészítés:

Fontos tudni, hogy egy pofonegyszerű édességről van szó, melynek tökéletessége két ponton múlik: a minőségi alapanyagokon és a sütésen. Érdemes a lehető legjobb minőségű csokoládét használni, a vajat pedig nem helyettesíteni margarinnal, hiszen nem lesz ugyanolyan a végeredmény. Első lépésként olvasszuk fel a csokoládét egy tálban vízgőz felett a vajjal együtt, a masszát pedig keverjük csomómentesre. Ha ez elkészült, vegyük le a tűzről a keveréket és várjuk meg, amíg kihűl. A tojásokat verjük habosra a kimért cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt csokis-vajas masszához. Lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet is, és figyeljünk oda arra, hogy az eredmény csomómentes legyen. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, öntsük bele a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg a süteményt körülbelül 20 perc alatt. Bár a desszert teteje ilyenkor már elkezdhet repedezni, ne ijedjünk meg, hiszen a belseje ekkor még tökéletesen lágy és krémes – márpedig ennek a süteménynek ilyennek kell lennie. Tálaljuk mé

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Csokoládés brownie

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás

Elkészítés:

Fontos tudni, hogy egy pofonegyszerű édességről van szó, melynek tökéletessége két ponton múlik: a minőségi alapanyagokon és a sütésen. Érdemes a lehető legjobb minőségű csokoládét használni, a vajat pedig nem helyettesíteni margarinnal, hiszen nem lesz ugyanolyan a végeredmény. Első lépésként olvasszuk fel a csokoládét egy tálban vízgőz felett a vajjal együtt, a masszát pedig keverjük csomómentesre. Ha ez elkészült, vegyük le a tűzről a keveréket és várjuk meg, amíg kihűl. A tojásokat verjük habosra a kimért cukorral, és adjuk hozzá a kihűlt csokis-vajas masszához. Lassan, folyamatosan kevergetve adagoljuk hozzá a lisztet is, és figyeljünk oda arra, hogy az eredmény csomómentes legyen. Készítsünk elő egy vajjal kikent tepsit, öntsük bele a tésztát és előmelegített, 180 fokos sütőben süssük meg a süteményt körülbelül 20 perc alatt. Bár a desszert teteje ilyenkor már elkezdhet repedezni, ne ijedjünk meg, hiszen a belseje ekkor még tökéletesen lágy és krémes – márpedig ennek a süteménynek ilyennek kell lennie. Tálaljuk még melegen, tetején vaníliafagylalttal, ami nagyszerűen illik ehhez a csokis csodához.

További két édességért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

Home&Design
Legyen gyönyörű és stílusos az étkezőasztalod ezekkel a szakértői tippekkel!
Christmas
Ki ne fogyasztana örömmel az adventi időszakban egy kis gőzölgő, ínycsiklandó forralt bort? Ráadásul most mutatunk egy kiváló receptet, amit gyerekjáték elkészíteni otthon, így ha nincs kedved, még a...
Lifestyle
A hajszárító alapdarab, amely csodás tincseid szárazzá varázsolására alkalmas. De tudtad, hogy a háztartás más területein is igazi jolly joker lehet? Máris mutatjuk, a hajápoláson túl milyen hasznos...
Fashion&Beauty
A téli divat legszebb arcát mutatja, amikor a kabát nem csupán praktikus réteg, hanem az egész megjelenés meghatározó eleme. Idén a tervezők különösen magasra tették a lécet: izgalmas textúrák,...
Lifestyle
Az Ikrek manifesztációs ereje ma hatalmas kavar. Napi horoszkóp.
Egészség
Sok nagyszülő esküszik a régi gyógymódokra a megfázás ellen, de ezek mennyire lehetnek hatásosak a modern világban?