Citromos vajas csirke - kezdőknek is

Igazi, laktató vacsoraötlet.

Krémes citromos vajas csirke

Összetevők:

  • 6 db csontos-bőrös csirkecomb
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • Só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 bögre tejföl
  • 1/4 bögre parmezán
  • 1 db citrom leve
  • 2 bögre bébispenót
  • 1-2 dl húsleves alaplé

Elkészítés:

1. Sózd, borsozd, paprikázd be a csirkecombokat. Egy nagyobb tűzálló serpenyőben közepes hőfokon olvassz meg 2 evőkanál vajat. Pakold a combokat a serpenyőbe és hagyd, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára piruljon. Amikor ezzel megvagy, tedd félre a csirkéket (ha túl sok a kiolvadt zsír, azt is öntsd hozzá).

2. A serpenyőben olvaszd meg a maradék vajat. Add hozzá a három gerezd apróra vágott fokhagymát és keverd 1-2 percig alacsony hőfokon, vigyázz nehogy odaégjen. Ezután öntsd fel a húsalaplével. Most jöhet bele a tejföl, a parmezán, a citromlé és a kakukkfű is. A készülő szószt forrald fel, majd vedd alacsonyra a hőfokot és add hozzá a spenótot. Közben melegítsd elő a sütőt.

3. Ha a spenótlevelek összementek és kiadták magukból a felesleges levet, rakd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe a szószra. Végül tedd 200 fokos sütőbe húsz percig és tálald még azon melegében.

Egy jó főételhez dukál a finom desszert is. Néhány egyszerű édesség receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:bikiniluxe.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!