Kóstold meg a kókuszos-kávés szeletet!
Nincs frissítőbb egy csésze finom kávénál, ráadásul süteményekbe keverve igen különleges íz hatást kölcsönöz.
Hozzávalók
- 7 db tojás
- 20 dkg cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 evőkanál liszt
- 1,5 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 1 csomag vaníliás puding
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- csokireszelék
Elkészítés
Válasszuk ketté a tojás fehérjét és sárgáját, majd a tojásfehérjéket verjük fel a cukorral, adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a lisztet is. Öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és a 170 fokra előmelegített sütőben süssük halvány barnára. Közben a tojássárgájához adjuk hozzá a tejet és a kávét, keverjük össze alaposan, majd a pudingporral főzzük sűrűre. Ha kihűlt, szórjuk bele a porcukrot, és a habosra kevert vajat, végül kenjük a tésztára. Tálaláskor díszítsük reszelt csokival.
A kávékedvelőknek ajánljuk az orosz kávét is!
Fotók: charlespoliquin.com, panalogue.com