Könnyű és finom: Zöldségleves, ahogy itthon készítjük

Ha nem akarsz órákig bajlódni egy nagyobb adag húslevessel vagy gulyással, de egy laktató, forró levest szeretnél készíteni, akkor ez a zöldségleves tökéletes recepet lesz számodra.

Zöldségleves recept

Hozzávalók

  • 5 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem
  • 4 db burgonya
  • 1-2 pohárnyi borsó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db karalábé
  • 2 db paprika
  • 3 ek olaj
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • ételízesítő

Elkészítés

Első lépésként hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. A vöröshagymát és a paprikát vágjuk apróra, a sárgarépát és a petrezselymet karikázzuk fel, a karalábét és a krumplit pedig vágjuk kockára. Olajon futtassuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a zöldségeket (kivéve a krumplit, mert az hamarabb megfő mint a többi zöldség). Engedjük fel vízzel, majd adjunk hozzá ízlés szerint fűszereket és apróra az apróra vágott paprikát. Addig főzzük a levest, amíg a burgonya teljesen meg nem puhul.

A leveshez jár egy főétel és egy desszert is, ezekért kattints tovább!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!