Végre egy egyszerű, de laktató vacsora - Kolbászos-babos krumplileves

A hűvös napokon mindenkinek jól esik egy tál gőzölgő, tartalmas leves. Ezt a gazdag krumplilevest bátran ajánljuk akár vacsorára is, hiszen gyorsan elkészíthető és garantáltan felmelegít.

Kolbászos burgonyaleves babbal

Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg konzerv vörösbab
  • 1 szál szárazkolbász
  • só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd felaprítjuk; a burgonyát kockára, a répát karikára vágjuk. A hagymát felaprítjuk, majd egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk, majd mehet bele a krumpli, a répák és 2 l víz.

Ha a zöldégek félig megfőttek, öntsük hozzá a leszűrt babot is. Eközben egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a karikára vágott kolbászt. Ha kész, tegyük a levesbe, amit végül ízlés szerint sózzunk-borsozzunk.

Még két ínycsiklandó levest ajánlunk a következő oldalon!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!