Klasszikus francia pirítós, a ráérős reggelek királynője

Itt az édesszájúk új kedvence.

Klasszikus francia pirítós

Hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 3/4 bögre habtejszín
  • 2 csapott evőkanál cukor (lehet vaníliás cukor is)
  • Csipetnyi só
  • Néhány db toast kenyér (fajtától függ, hogy mennyi szívja fel az öntetet)
  • 2 teáskanál sótlan vaj
  • Egy kis olaj a sütéshez
  • Juharszirup vagy lekvár vagy tejszínhab a tálaláshoz
  • egy maroknyi gyümölcs

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 250 °-ra. Enyhén verd fel a tojásokat, tejszínt, tejet, cukrot és sót egy nagy, sekély tálban (a lasagnához használt sütőedény tökéletes). Ezután a kenyerek mindkét oldalát jól forgasd bele a keverékbe és engedd, hogy felszívják magukat a szósszal, de ne tocsogjanak tőle. Mintha csak a megszokott bundáskenyeret gyártanád. Ez kulcsfontosságú egy zamatos, nem száraz textúra eléréséhez.

2. Melegíts fel 1 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Amikor a habosodás csökkent, tegyél rá 3 szelet kenyeret, és süsd, amíg aranybarna színű nem lesz, ez kábé 2-2 perc oldalanként. A kész pirítóst helyezd egy sütőlapra, és tartsd melegen a sütőben, míg a többi kenyér elkészül.

3. Végül tálald a francia pirítóst vajjal, juharsziruppal, lekvárral és/vagy tejszínhabbal. Szerintem hangulatos és ízletes plusz, ha gyümölcsök is kerülnek a tányérra, de ez már tényleg egy olyan szakasz, ami bárhogy variálható.

További ínycsiklandó reggeli ötletekért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!

Kövess minket a Facebookon is!