Klasszikus francia pirítós, a ráérős reggelek királynője
Itt az édesszájúk új kedvence.
Klasszikus francia pirítós
Hozzávalók:
- 6 nagy tojás
- 3/4 bögre habtejszín
- 2 csapott evőkanál cukor (lehet vaníliás cukor is)
- Csipetnyi só
- Néhány db toast kenyér (fajtától függ, hogy mennyi szívja fel az öntetet)
- 2 teáskanál sótlan vaj
- Egy kis olaj a sütéshez
- Juharszirup vagy lekvár vagy tejszínhab a tálaláshoz
- egy maroknyi gyümölcs
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 250 °-ra. Enyhén verd fel a tojásokat, tejszínt, tejet, cukrot és sót egy nagy, sekély tálban (a lasagnához használt sütőedény tökéletes). Ezután a kenyerek mindkét oldalát jól forgasd bele a keverékbe és engedd, hogy felszívják magukat a szósszal, de ne tocsogjanak tőle. Mintha csak a megszokott bundáskenyeret gyártanád. Ez kulcsfontosságú egy zamatos, nem száraz textúra eléréséhez.
2. Melegíts fel 1 evőkanál vajat és 1 evőkanál olajat közepes lángon egy nagy serpenyőben. Amikor a habosodás csökkent, tegyél rá 3 szelet kenyeret, és süsd, amíg aranybarna színű nem lesz, ez kábé 2-2 perc oldalanként. A kész pirítóst helyezd egy sütőlapra, és tartsd melegen a sütőben, míg a többi kenyér elkészül.
3. Végül tálald a francia pirítóst vajjal, juharsziruppal, lekvárral és/vagy tejszínhabbal. Szerintem hangulatos és ízletes plusz, ha gyümölcsök is kerülnek a tányérra, de ez már tényleg egy olyan szakasz, ami bárhogy variálható.