Finomfőzelék: íme a klasszikus recept, amiben nem fogsz csalódni!

A finomfőzeléket olyan fogásként tartja számon a közvélemény egy része, ami nem méltó a nevére, és én is gyanakodva, távolról figyeltem sokáig, de ez, így, ebben a formában teljesen rendben van.

Exkluzív receptek Topár Gábortól

Van, aki hosszú csipeszekkel hajómakettet épít üvegpalackokba, más bélyeget gyűjt és albumokba rendez, vagy azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban minél messzebb tudjon futni - én meg főzni szeretek. A főzés kikapcsol: már a felkészülés és a tájékozódás is szórakoztat, ráadásul éhen sem maradok, ami tiszta haszon. Örömmel osztom meg a jól sikerült receptjeimet, a sikertelenekről pedig mélyen hallgatok.

„Az ínyencség az ember kizárólagos kiváltsága.”
Jean Anthelme Brillat-Savarin

Finomfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kisebb hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 öklömnyi karalábé
  • 4 szál kisebb sárgarépa
  • kb. 15 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 0,5 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • csipet kakukkfű
  • diónyi vaj
  • só, bors

Elkészítés:

Meghámoztam és apró kockákra vágtam a hagymát, a répát és a karalábét. Egy lábosban a vajon megdinszteltem a hagymát, rászórtam a zöldségeket és a fokhagymát. Így dinszteltem, dinsztelgettem tovább, majd ráöntöttem a fehérbort, sóztam, kakukkfüveztem és takarék lángon lefedve pároltam. Kb 20 perc alatt megpárolódtak a zöldségek, meghintettem liszttel, átkevertem, majd ráöntöttem a tejszínt, amivel még felforraltam és KÉSZ!

További két főzelék receptjéért lapozz!

Fotó: Topár Gábor

Oldalak

  • 1
  • 2