Recept

Kísérteties kávékülönlegességgel ünnepelhetjük a bűnös szellemek visszatérését

A halloweennek hazánkban is egyre nagyobb hagyománya van. A tökfaragáson és a beöltözős bulikon túl egy ünnepi kávéval is fokozhatjuk a halloweeni hangulatot.

A bűnösök szellemei

Halloween ünnepére sokféle módon, különböző hagyományokkal emlékeznek világszerte. Az ősi kelta ünnep eredetileg az Írországban és Skóciában élő törzsek számára, a Samhain-t, az újévet jelentette. Ilyenkor a törzsek tagjai a Napistennek és a holtak Urának hódoltak.

Ezen a napon egyes hiedelmek szerint a bűnösök szellemei visszatérnek, ám a megfelelő áldozatok bemutatásával az élők engesztelést nyerhetnek az elhunytaknak, hogy azok átkelhessenek a mennyországba. A kelták hite szerint október 31-én este a holtak szellemei visszatérnek azért, hogy az élők testébe költözzenek, így azok, hogy a visszatérő lelkeket megtévesszék, különféle álcázó maskarákba bújnak.

Amerikából indult, angolszász gyökerekkel bíró hagyomány, hogy ezen az ünnepen a gyerekek beöltözve körbejárják a szomszédos házakat, ahol édességet, csokoládét, cukrot kapnak. A felnőttek is örömmel öltöznek ilyenkor ijesztő jelmezekbe, amelynek Magyarországon is egyre nagyobb tradíciója van.

A Starbucks igazi ünnepi halloweeni kávékülönlegességgel rukkolt elő

A Starbucks Magyarország a hagyományoknak megfelelően limitált kiadású, egyedi itallal készül az ünnepre. A kávézólánc kínálatában rendszeresen megjelennek a szezonális italkülönlegességek, amelyek az aktuális évszak vagy ünnep hangulatát idézik.

A kávézólánc ősszel a népszerű Pumpkin Spice Latte mellett, egy kísérteties Halloween itallal is kedveskedik az újdonságokra nyitott vendégeknek. A vérfagyasztó Cherry&Cream Frappuccino italkülönlegességet a vállalat kifejezetten az október végi ünnep alkalmából alkotta meg vendégei számára.

Forrás és fotó: Starbucks
Lead fotó: 123rf.com

Oldalak

Recept
Sztárok
Az X-men-filmekben Jean Grey-t alakító színésznő, Famke Janssen elképesztő átalakuláson ment át az utóbbi időben – és sajnos nem jó értelemben.
Utazás
Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?