Képviselőfánk házilag

A képviselőfánk mindenki kedvence, és annak ellenére, hogy könnyű elkészíteni a legtöbben nem mernek nekilátni. Most tegyük félre a félelmeinket és kezdjük el a sütést!

Hozzávalók

Tésztához

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    20 dkg víz
  • 20 dkg vaj
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 20 dkg búzaliszt
  • 5 db tojás

Krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 4 dl zsíros tej
  • 4 evőkanál búzaliszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 db vaníliarúd

Tejszínhabhoz

  • 5 dl tejszín
  • 5 evőkanál kristálycukor

Elkészítés

A vizet a vajjal, cukorral, és sóval felforraljuk. Ha már lobog, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan keverjük, amíg a széle rezegőssé nem válik. Kivesszük a tésztát a lábasból egy hideg tálba, pár percet hűlni hagyjuk. A tojásokat leütjük, és összekeverjük, majd a tésztához adjuk apránként annyit, hogy az állaga nokedli-szerű legyen. (A tojás méretétől függ, hogy hány tojásra van szükség.) A tésztát habzsákba töltjük, és nagyobb dió méretű tésztákat nyomunk sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy kettő db teáskanál segítségével picike halmokat teszünk a sütőlemezre. Ne túl közel nyomjuk egymáshoz a halmokat, mert sütés közben meg fognak nőni a fánkok. Légkeveréses sütőt 180 C fokra előmelegítjük, és kb. 15-20 perc alatt felhúzatjuk a süteményt (megnő, és a külseje megkérgesedik), majd mérsékeljük a sütő hőmérsékletét 160 C fokra, és további 15-20 percig szárítjuk. Az elkészült süteményeket kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Amíg hűlnek a fánkok, elkészítjük a vaníliakrémet.

A tojások sárgáját elkeverjük a cukorral egy lábosban, majd a lisztet evőkanalanként csomómentesen hozzákeverjük. A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes tojásos masszával. A vanília belsejét kikaparjuk, hozzáadjuk a tejhez. Ezután lassú tűzön kezdjük főzni a krémet folyamatos keverés mellett. Ha besűrűsödött a krémünk, levesszük a tűzről, és néha megkeverve lehűtjük. Amíg hűl a vaníliakrém, elkészítjük a tejszínt.

A tejszínt 24 órára hűtőszekrénybe tesszük, a felverés előtt kb. 20-30 perccel célszerű a mélyhűtőben jó alaposan lehűteni, nem baj, ha már kicsit jégkristályos lesz a szerkezete, majd mixerrel alaposan felverjük a tejszínt. A kihűlt vaníliakrémbe belekanalazunk 3-4 nagyobb evőkanál tejszínt, és a mixerrel alaposan elkeverjük benne. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk. Habzsákba töltjük először a vaníliakrémet, és mindegyik fánk aljába nyomunk a vaníliakrémből, majd a tetejére a tejszínt, és rátesszük a kalapjukat. Megszórhatjuk a tetejét még porcukorral, vagy csokoládéval/karamellel megcsurgathatjuk őket ízlés szerint.

Ezt is ajánljuk: Forró almaleves - Katt ide!

Fotó: sonneveld.com

Oldalak

Sztárok
Balogh Levente arról is lerántotta a leplet, milyen autók állnak nála otthon a garázsban. Nem szereti látványosan szórni a pénzt, ráadásul a lányai sem akarnak visszaélni hírnevével.
Lifestyle
Köztudott, hogy nagyon jó ötlet a napot egy kiadós reggelivel kezdeni, este pedig egy egészséges fogással zárni. Na, de mi a helyzet az ebéddel?
Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.